Nye investorer til BetterBoard

Nye investorer til BetterBoard

Nye investorer

Stadigt flere bestyrelser i små og mellemstore virksomheder vælger at få bedre ”Orden i eget pennalhus”, lyder vurderingen fra en ung virksomhed, der netop har fået friske og såkaldt kloge millioner i vækstkapital.

Artikel skrevet af Knud Teddy Rasmussen til diverse medier i forbindelse med vores nye investorer.

Bestyrelserne i små og mellemstore virksomheder ønsker i stigende grad at arbejde mere struktureret.

Det er den klare opfattelse hos iværksættervirksomheden, BetterBoard, som i de seneste par år har set kunderne strømme ind til virksomhedens onlineværktøj.

Over 1200 bestyrelser abonnerer i dag på en cloudbaseret løsning til at have et fælles og komplet overblik over mødeindkaldelser, relevante dokumenter, mødereferater – og alt muligt andet, som ellers risikerede at ligge på medlemmernes computere eller mailsystemer.

For nu at nævne et par af de mange mere specifikke features, er det også muligt for bestyrelsesmedlemmerne at foretage afstemninger og underskrive dokumenter, referater etc. juridisk bindende digitalt. Alt sammen online i det virtuelle bestyrelseslokale.

Ny vækstkapital til internationalisering

Den hurtigt voksende kundebase har nu tiltrukket sig opmærksomhed fra to investorer, som via deres fælles investeringsselskab har købt 10 pct. af virksomheden formedelst 4,4 mio. kr.

Og for stifter og adm. direktør i BetterBoard, Stefan Schelde Hansen har det mindst tre positive konsekvenser.

“De 4,4 mio. kr. giver en værdiansættelse af virksomheden på 44 mio. kr. Det er vækstkapital, der nu sætter os i stand til at etablere os i andre lande. Og så er det, hvad man plejer at kalde kloge penge.”

Stefan Schelde Hansen, Founder af BetterBoard

Her henviser han til, at den ene af de to investorer er Carsten Dahl, der er tidligere partner i revisionsgiganten PwC og har stor erfaring med at hjælpe mindre og mellemstore virksomheder i deres forskellige vækstfaser.

“Carsten træder ind i vores bestyrelse. Og med ham får vi en mand, der kan stille de rigtige spørgsmål og facilitere strategiforløb.”

Den anden investor er Mikkel Dau Jacobsen – medstifter af milliardvirksomheden Better Energy, der arbejder med vedvarende energi.

“Vi er så småt begyndt i Norge. Men vi skal jo i gang med en større internationalisering, og her har Mikkel en fantastisk god track record,” siger Stefan Schelde Hansen.

Opdagede et hul i markedet

Ideen til at starte BetterBoard i 2017 fik han via sit arbejde med bestyrelseskurser i regi af Scandinavian Executive Institute.

Når et kursusforløb sluttede på franske Insead eller IMD i Schweiz, gennemførte man altid en undersøgelse blandt kursisterne, forklarer han.

“Vi bad dem blandt andet om at nævne de største hindringer for værdiskabende og effektivt bestyrelsesarbejde. Og her lå manglende struktur i top fem hver eneste gang.”

Dengang fandtes der faktisk allerede løsninger, så bestyrelsesmedlemmer kunne samarbejde online. Men Schelde Hansen mente at kunne se et behov for noget, som dels var enklere at bruge – dels økonomisk overkommeligt for de mange tusind små og mellemstore virksomheder.

“Der var ikke noget i markedet, som henvendte sig til det brede SMV-segment – og det undrede mig vitterligt. Så vi fik udviklet vores helt eget produkt af danske udviklere – i Danmark,” siger han.

Corona pandemien boostede salget

I starten krævede det en del benarbejde at hente kunder ind i butikken.

Men var coronapandemien på stort set alle andre områder en pestilens, så er iværksætteren ikke i tvivl om, at den har været med til at øge salget af abonnementer, så bestyrelsesmedlemmer uden risiko for smitte kunne sidde hver for sig og samarbejde i det virtuelle rum, hvor alt var samlet og let at finde frem.

Han vurderer, at over halvdelen af alle nye kunder i dag henvender sig uopfordret. Og når de først er kommet ombord, bliver de i høj grad hængende, pointerer han.

“Produktet har stort set ingen afgang. Og så har vi ufattelig lidt support, selv om den også er en del af produktet. Og det er nok noget af det, som har gjort de nye investorer interesserede.”

Næste: Virtuelt datarum til due diligenceprocesser

Ikke overraskende spørger stort set alle nye kunder til datasikkerheden hos BetterBoard.

Her oplyser direktøren, at man anvender Microsoft Azure med alt, hvad det indebærer af sikkerhed.

Det samme er i øvrigt tilfældet med et nyere produkt – et såkaldt datarum – som også er krypteret og er specialdesignet til due diligenceprocesser.

“Men det behøver ikke kun at være køb og salg af virksomheder. Det kan også bruges i forbindelse med ejerskifter, kapitalrejsning eller indgåelse af kontrakter. Også her er der nemlig mulighed for digitale underskrifter, hvilket er en væsentlig feature,” udtaler Stefan Schelde Hansen, som i dag er en af 6 faste medarbejdere i BetterBoard, mens yderligere en enkelt er løst tilknyttet virksomheden, der har base i Kolding.