Nye lokaler

Nye lokaler

Image module

Interview lavet af JydskeVestkysten i forbindelse med vores vækst og behovet for større lokaler.

Virksomheden blev grundlagt i 2017, og siden da er det kun gået fremad. Nu er it-firmaet igen rykket i større lokaler, mens der udvides både i antallet af kunder, medarbejdere og lande, der operereres i.

Artikel skrevet af Marie Prangsgaard Helms for JydskeVestkysten i forbindelse med vores flytning til større lokaler. [ 17/12 2023 ]

Kunderne bliver flere og flere, mens nye lande bliver indtaget, og det får også holdet af medarbejdere til at vokse i støt stigende tempo.

Kort sagt er der rigtig godt gang i forretningen hos it-firmaet Betterboard fra Kolding, og derfor er firmaet endnu engang vokset ud af sine rammer og for fjerde gang på seks år flyttet i større lokaler.

Denne gang mener direktør Stefan Schelde Hansen, at her vil virksomheden kunne boltre sig i et godt stykke tid – eller i hvert fald et par år, inden pladsen igen bliver for trang.

Helt konkret er Toldbodgade 10 denne gang blevet skiftet ud med Kolding Åpark 1.

For lidt over et år siden var der fire ansatte, mens 11 medarbejdere nu har taget plads i det nye lokaler med udsigt over byen. Om kort tid bliver yderligere tre føjet til staben, og ifølge direktøren er holdet formentlig blevet dobbelt størrelse om få år.

Betterboard blev grundlagt i 2017 og har udviklet og driver en digital portal, der kan bruges til at organisere og professionalisere bestyrelsesarbejde. Noget, der tydeligvis er stor efterspørgsel på, fortæller Stefan Schelde Hansen, som også er medejer og selv var med til at udvikle portalen.

Nu er vi flyttet fire gange på seks år, og så kunne man måske spørge sig selv, om det skyldes dårlig planlægning. Men det er simpelthen, fordi vi vækster og vokser. Og så er vi så jyske, at vi ikke slår ud med armene, før der er grund til det. Men det går stærkt, siger han.

Image module

Ambitiøs strategi

Betterboard blev grundlagt af både Stefan Schelde Hansen og Per Lund, der i november 2022 kunne byde yderligere to medejere velkomne. De nye investorer, Carsten Dahl og Mikkel Dau Jacobsen, lagde dengang over fire millioner kroner for 10 procent af virksomheden.

Den samlede værdi af Betterboard blev dermed fastsat til over 40 millioner kroner.

Efterfølgende har ejerholdet sammen lavet en vækststrategi, der er ganske ambitiøs, fortæller Stefan Schelde Hansen. – Og vi følger den. Faktisk følger vi den meget præcist, siger han og fortsætter:

– Vi investerer fortsat i virksomheden for at kunne vækste, som vi ønsker. Og en del af det består så også i at investere i medarbejdere.

Tre årsager

Betterboard er allerede til stede i Norge, hvilket indtil videre er en succes. Nu er virksomheden derfor også på vej til at rykke ind i Sverige.

– Det er på kort sigt, at det vil ske. Vi har selvfølgelig også langsigtede planer. Og det indebærer blandt andet, at vi skal ud over Nordens landegrænser. Men vi ved også, at udviklingen i vores branche sker hurtigere og hurtigere, så derfor vil vi ikke planlægge alt for langt ud i fremtiden, siger Stefan Schelde Hansen og føjer til: – Men vi har fundamentet, også økonomisk, til at indfri vores vækstplaner.

Det seneste regnskab viser da også, at pengene fra de to investorer har polstret it-firmaets pengekasse godt. Endnu har virksomheden ikke præsenteret et fornuftigt overskud, som Stefan Schelde Hansen selv formulerer det, men det er helt efter planen og en del af vækststrategien. Bruttofortjenesten er da indtil videre også kun gået én vej – og det er op.

Nye investorer

Betterboard har i dag fire ejere. Her er det fra venstre Mikkel Dau Jacobsen, Carsten Dahl, Per Lund og Stefan Schelde Hansen. De to førstnævnte kom med som investorer i november 2022, mens Per Lund og Stefan Schelde Hansen har grundlagt virksomheden.

Det skyldes netop væksten, altså en tilgang af flere kunder. Ifølge Stefan Schelde Hansen er der tre primære årsager til, at Betterboard vokser med raketfart.

– Selve produktet er godt. Det rammer målgruppen rigtig godt. Derudover har vi ramt ind i en tendens, hvor professionalisering af bestyrelsesarbejde generelt er støt stigende. Særligt for små- og mellemstore virksomheder. Vi leverer altså et godt produkt ind i et marked, der bare er på vej op. Det siger jo også noget, at over 50 procent af kunderne kommer på anbefaling fra eksisterende brugere, siger han.

Dertil nævner direktøren, at holdet af medarbejdere er stærkt og en af de absolut væsentligste årsager til succesen.

– Vi gør også meget ud af, at man skal have det godt her. Det er blandt også derfor, vi er flyttet. Det er simpelthen med til at tiltrække og fastholde medarbejdere, at vi sidder i gode og centrale lokaler.