Nyt samarbejde med MakeMyStrategy™

Strategi- og forretningsudvikling kan ofte ende i forskellige direktioner.

Har du som bestyrelsesmedlem forholdt dig til Alice?

De fleste kender Alice i eventyrland. Men hvorfor skal du som bestyrelsesmedlem forholde dig til Alice? Og er det at bringe denne metafor ind i bestyrelseslokalet ikke bare endnu mere varm luft til det i forvejen varme luft, der omgiver strategi- og forretningsudvikling?

Alle bestyrelser kender til deres opgave, rolle og ansvar. Et af ansvarsområderne er den strategiske vinkel, herunder at udstikke retningen for virksomheden. Mange har erfaring med strategiprocessen og ved, at en plan er meget vigtig og essentiel for succes. Men rigtig mange finder også opgaven ved at udarbejde strategiplanen for vanskelig og til tider også uoverskuelig. Der er mange elementer, man skal forholde sig til, diverse personer skal involveres og alle delelementerne skal sammenfattes. Det er både tidskrævende og ressourcekrævende – særligt når tingene ændrer sig i den hast, som de gør, og strategien derfor hele tiden skal være up to date.

Grundlaget for MakeMyStrategy™

Igennem de seneste mange år har jeg arbejdet med strategi på den gode ”gammeldags” måde, hvor der foretages diverse indledende arbejde, der udarbejdes diverse analyser, der foretages kvalitative interview med kunder, leverandører, medarbejdere og så videre. Dernæst samles ledergruppen, direktion, bestyrelse, strategigruppen osv. til diverse workshops. Der bruges tid på forberedelse, planlægning, analyser, facilitering, interviews, dokumentation, noter, præsentationer og rapportering. Diverse medarbejdere tages ud af driften – ofte flere dage, der skal bookes og betales for konference lokaler, forplejning, kørsel osv.

“Ud fra de erfaringer besluttede jeg, at det måtte der gøres noget ved, og sådan opstod MakeMyStrategy™” – Sanne Markwall.

Hvorfor er strategiarbejdet vigtigt?

Mange virksomheder gør ofte strategiarbejdet meget svært, analytisk og tidskrævende, hvilket betyder at strategiarbejdet nedprioriteres både på grund af tid og penge. Det er en skam fordi al erfaring viser, at en målrettet strategi medfører større succesrate. Og her kommer Alice i eventyrland ind i billedet. I eventyret farer Alice vild i eventyrskoven. I skoven møder hun filurkatten, og Alice spørger ”Hvilken vej skal jeg gå?”. Hertil svarer filurkatten ”Det afhænger af, hvor du skal hen”. Alice svarer ”Det ved jeg faktisk ikke”, og filurkatten svarer tilbage ”Så betyder det ikke noget, hvilken vej du vælger”. Overført til bestyrelseslokalet er det altså af afgørende betydning, at bestyrelse og direktion er afstemt og er helt klare på strategien og målet. For ellers render der en masse ”Alice’er” rundt i virksomheden og arbejder i forskellige retninger.

Hvad får du med MakeMyStrategy™?

Ergo er en strategiplan ikke nice-to-have – det er need-to-have og for mange virksomheder gælder ordsproget: ”Tid er penge”. Med MakeMyStrategy™ får du et digitalt hjælpeværktøj, der guider dig gennem strategiarbejdet. Du får stillet skarpt, får prioriteret de væsentligste fremtidige udfordringer, og du bliver ”tvunget” til at forholde dig, både til den nuværende strategiske situation og til retningen for virksomheden. Værktøjet skaber struktur, overblik og sammenfatter arbejdet til konkrete aktivitetsplaner, et executive summary og en detaljeret strategiplan, så du trygt kan koncentrere dig om at kvalificere indholdet.

En vigtig “detalje” er, at du kan forlade værktøjet og vende tilbage på et andet tidspunkt, ligesom du kan involvere de interne og eksterne personer, du ønsker. Og endelig er det muligt at indarbejde alt det materiale virksomheden i forvejen har, og som er relevant i forhold til strategien.

Med MakeMyStrategy™ får du et digitalt hjælpeværktøj, der guider dig gennem strategiarbejdet.

Værktøjet bygger på principperne fra bogen “Strategi i vindervirksomheder” skrevet af forfatterne Jørgen Lægaard og Mikael Vest. Bogen anvendes i undervisningssammenhænge blandt andet på universiteterne og bygger på erfaringer fra omkring 600 strategiprocesser.

Med venlig hilsen

Sanne Markwall, CEO / Founder, MakeMyStrategy™
Sanne Markwall
CEO / Founder
Hvis du kunne tænke dig at vide mere om strategiværktøjet og hvordan det fungerer i praksis, så er du velkommen til at besøge deres hjemmeside på www.makemystrategy.com. Her kan du bl.a. booke en demo eller kontakte Sanne Markwall, CEO/Founder MakeMyStrategy ApS.
Besøg MakeMyStrategy
Kontakt Sanne Markwall

Lad os få strategi- og forretningsudvikling på dagsordenen hos brugerne af BetterBoard Bestyrelsesportalen

Hos BetterBoard er vi rigtig glade for, at vi kan tilbyde vores brugere dette strategiværktøj, så strategi forhåbentligt for manges vedkommende kan komme til at fylde endnu mere på dagsordenen.

Som bestyrelsesportal har vi en forpligtelse overfor vores brugere, som helt overordnet set består i at strukturere og effektivisere bestyrelsesarbejdet, så bestyrelsen dermed har mest mulig ”kvalitetstid” til at skabe værdi for virksomheden.

Strategi er unægteligt et af de vigtigste punkter på dagsorden for langt de fleste virksomheder, og nu er det nemt og enkelt at få adgang til et intuitivt strategiværktøj fra deres BetterBoard Bestyrelsesportal.

Hos BetterBoard benytter vi selv MakeMyStrategy™ værktøjet, og vi er svært tilfredse med den enkle og overskuelige tilgang den tilfører vores strategiarbejde. At det samtidigt er nemt at ændre input i takt med at ”spillereglerne” ændres – både internt og eksternt – er også en stor styrke ved strategiværktøjet.

Mvh.
Stefan Schelde Schelde
Founder, BetterBoard Bestyrelsesportalen