“Åbenhed i bestyrelseslokalet” ep 2 – Faste agendapunkter

Faste agenda punkter er ét af samtaleemnerne i anden episode af “Åbenhed I Bestyrelseslokalet”

Covid-19 satte i foråret 2020 en stopper for, at vi i Danmark hverken kunne samles til private arrangementer eller på arbejdspladsen.

Dette resulterede i at blandt andet virksomheder og bestyrelser nu måtte tænke i mere alternative løsninger landet over, for ikke at gå helt i stå. Eftersom flere og flere blev hjemsendt på ubestemt tid, blev hjemmekontorene hurtigt etableret, og herfra blev det hurtigt klart, at online videomøder var et rigtigt godt alternativ.

Dette oplevede vi naturligvis også hos BetterBoard, hvor vi op til vores seneste bestyrelsesmøde, måtte tage vores egen videomødefunktion i brug. Hør mere om hvordan det gik i videoen øverst på siden.

Følg op på anden episode af “Åbenhed i Bestyrelseslokalet” og læs hele indlægget her

Hej, så er vi klar med anden episode af “Åbenhed i bestyrelseslokalet” her hos BetterBoard. Vi har for nyligt afholdt bestyrelsesmøde nummer 12, som samtidig er den anden episode i serien om, hvordan og hvad vi arbejder med i vores bestyrelse.

Vi håber samtidigt på, at kunne give inspiration til de garvede bestyrelsesmedlemmer, men også at give et indblik i bestyrelsesarbejdet, for nye og kommende bestyrelsesmedlemmer.

Covid-19 har sat mere fokus på videomøder

Corona har desværre hærget og hærger stadigvæk i næsten hele verden. Derfor har vores seneste bestyrelsesmøde også været online, som så mange andre.

Personligt er jeg vant til at holde mange online møder, men her i bestyrelsessammenhæng har jeg endnu ikke prøvet at afholde et bestyrelsesmøde via videomødefunktionen. Så det var naturligvis også interessant for vores bestyrelse, men det gik super godt.

Sådan ser BetterBoards faste agenda ud

Vores bestyrelsesmøder har altid en fast agendastruktur. Den er ikke hugget i granit, men vi forsøger at holde den hver gang, også selvom det er via videomøde.

Vores punkter er således:

 • Punkt 1: Velkommen
  Gennemgang af referat fra sidste møde.
 • Punkt 2: Siden sidst
  Det er som regel en kort update fra undertegnet om, hvad der er sket siden sidst, som vil være relevant for bestyrelsen, og samtidig også en update fra vores CTO om udviklingen af vores kerneprodukt, som er bestyrelsesportalen.
 • Punkt 3: Budget og økonomi
  Der er som regel flere punkter til den.
 • Punkt 4: (Specifikt emne nr. 1)
  Det er et af de her specifikke emner, som vi løbende arbejder med.
 • Punkt 5: (Specifikt emne nr. 2)
  Endnu et specifikt emne. Det kunne f.eks. være nye samarbejdespartnere, nye markedsføringstiltag osv.
 • Punkt 6: Eventuelt
  Så har vi altid et sidste punkt, som hedder "Eventuelt", hvor vi kan tage nogle af de ting, som er kommet op til mødet.

For det netop afholdte møde bestyrelsesmøde nummer 12, var de to mest interessante emner budgetrapportering og ny samarbejdspartner.

Omkring budgetrapporteringen har det været et ønske fra vores bestyrelse, at de fik et mere overskueligt billede og en visualisering af drifts- og likviditetsbudgettet. Det blev naturligvis min opgave at sørge for, det kom i stand.

Budgetrapportering

Indtil for nyligt har vores budgetrapportering været via Excel, og jeg må nok erkende, at det er mest undertegnet, som har følt, at det var overskueligt, at kigge talene igennem. Udover det så har den månedlige budgetrapportering også fyldt en del for mig. Både i udarbejdelsen men også den her deadline, hvor jeg hver måned skulle levere til bestyrelsen, og det har også resulteret i nogle forsinkelser, hvilket jeg naturligvis ikke kan byde vores bestyrelse.

Derudover lever vi også af, at levere et digitalt produkt, men vi havde endnu ikke formået, at digitalisere vores egen økonomifunktion. Men det har vi fået lavet om på, og løsningen fandt vi hos PwC. Det var lidt ad omveje vi blev bekendt med, at PwC har en dedikeret afdeling til SMV segmentet, hvor man på abonnement-basis, kan få klaret sin bogføring, rapportering og meget andet.

Så nu får vi den første uge i hver måned, en fuldstændig opdateret rapport af drifts- og likviditetsbudgettet. De få spørgsmål vi har til bogføringen og rapporterne, får vi straks svar på fra vores faste kontakt hos PwC. Rapporteringen sker via systemet Budget123, hvor vi har en rigtig god og visuel oversigt, hvor vi samtidigt kan simulere, hvordan fremtiden ser ud. Det er dælme smart.

Det er dælme smart.

Så det var naturligvis spændende for mig, at vise dette nye setup for bestyrelsen, og heldigvis tog de godt imod det og kunne godt se, at det her er fremtiden.

Ny samarbejdspartner

Vedrørende punktet “Ny samarbejdspartner”, er det altid spændende at diskutere nye samarbejdsmuligheder.

BetterBoard har allerede idag mange gode samarbejdspartnere på forskellige punkter. Men denne nye samarbejdspartner, som vi diskuterede til mødet, som jeg desværre ikke kan nævne på nuværende tidspunkt, er yderst interessant og vil være en ny måde for BetterBoard at indgå samarbejder på.

Så uden at kunne afsløre noget konkret – lige nu ihvertfald, vil jeg gerne give det “take” fra vores bestyrelse, som er fuldstændig enige om, at strategiske samarbejdspartnere er vigtige for virksomheder idag.

Næste episode af “Åbenhed i Bestyrelseslokalet” er lige på trapperne

Det var alt, vi havde valgt at bringe i anden episode af  “Åbenhed i bestyrelseslokalet” her fra BetterBoard. Vores bestyrelse og jeg vender stærkt tilbage med tredje episode i juni.

Jeg håber, du har lyst til at se med.

Har du løst til at se alle afsnittene af “Åbenhed i bestyrelseslokalet”, så kan du se dem på vores youtube-playliste eller på vores LinkedIn profil.